HOOPERSKOULUTUKSET 1v!

22.05.2022

Hooperskoulutukset 1v! 

Toukokuussa 2021 aloitin agilityvalmennusten ohessa kouluttamaan uutta lajia hoopersia, montaa hoopersvalmentajaa ei Suomessa ollut ja monelle koko laji oli ihmeellinen ja vieras! 

Itseasiassa sääntöjä, tyylisuuntaa ja estemääritelmää ei ollut joten aika erikoisesta tilanteesta lajin valmentaminen lähti käyntiin. Onni kuitenkin on että olen vuosia seurannut maailman huuppailua ja omien esteiden myötä pystyin alkamaan tuomaan lajitietoutta myös uusille harrastajille! 

VUODEN AIKANA

Koulutuksia on ollut ympäri Suomea, 1720 km tai yli 900 km ajoa, mutta miksipä ei! Itse olen pitänyt tärkeänä että mahdollisimman moni pääsee kuulemaan lajista. Koulutuspäivät on joskus myös venyneet tämän vuoksi - parhaimmillaan 21 koirakkoa päivä! Aika hieno määrä uusia huuppajia! Vuoden aikana huuppajia on ollut satoja.

Laji on tuonut paljon mahdollisuuksia eri taustaisille koirille. Mukana on ollut agilitykoiria, rally-toko, toko, paimennus, pk, nosework, pelastuskoiria, vetolajien harrastajia jne. Toisilla on ollut pitkä yhteinen kisataival takana, osa etsii sopivia harrastuksia. Osalla päälajin harrastaminen loppunut liian aikaisin, mutta aktiivisia harrastusvuosia jäljellä ja yhteinen tekeminen toiveena. Osalla taas aktivointi eläkepäiviin.

Toisille ollaan rakenneltu rohkeutta, toisille taas kuuntelutaitoja. Kaikille opetettu esteitä ja tekniikoita niille. Omat treeniradat myös tyypillisesti teknisiä, joka antaa ymmärrystä myös hoopersissa tarvittaviin taitoihin. Omasta vuosien agilitytausta on ollut suuri apu miettiessä mitä hoopers oikein on, mitä koirille täytyy opettaa ja miten asioita lähteä rakentamaan. Kiitos kaikille jotka ovat tuoneet eri asioita myös itselleni opittavaksi eri taustojen, lajien ja rotujen kautta! Olen saanut tutustua paljon uusiin upeisiin rotuihin, joita agilitykoulutuksissa en ole saanut vielä kohdata. 

Kokeile, opi ja ymmärrä

Monta iltaa ja yötä olen miettinyt mikä tämä laji on - mitä hoopers tulee Suomessa olemaan, miten erilaiset tehtävät/rataprofiilit voisivat tuoda oppia, mutta myös paljon paljon onnistumisia! Sekä mikä on sopiva taso kun koirilla on aivan eri lähtökohdat lajin tekemiseen.  Hoopers on tuonut myös omalle koiralleni tärkeän uuden lajin ja onkin tärkeää että olen myös itse päässyt testaamaan koulutettavat koukerot, jotta ne varmasti ovat turvalliset myös nopeille koirille - kiitos siis myös Humu.

HOOPERS VIE MUKANAAN

Vuosi on ollut upea! Tarkoitus oli pitää vain tutustumispäivä hauskaan laji - mutta minkäs sille voi! Tämä lajihan vie mukanaan! Laji on tuonut paljon ilon ja onnen hetkiä. 

Suur kiitos jokaiselle vuoden aikana koulutuksiin osallistuneille! Erityisesti kiitos - ensimmäisille huuppajille vuoden takaa, on ollut ilo olla teidän matkassa ja nähdä koirien kehittyvän! Tuonut myös uskoa että suunta on oikea! 

Kiitos kaikille jotka ovat kannustaneet kouluttamaan lajia! Helppo tie se ei ole ollut mutta varsin tärkeä ja jokaisen askeleen arvoinen. 

On ollut huippu hienoa jakaa yhteisiä hetkiä koirien kanssa, mieleen on painunut monet ohjaajien onnenpomput, yllättyneet ilmeet koirien taidoista ja yhteishenki - kentän laidalla kannustaen! Odotan innolla mitä tuleva vuosi hoopers:in parissa Suomessa näyttää! Moni seura on saanut myös käyttöönsä esteet ja lajitietoutta viedään upeasti eteenpäin!

Kiitos kaikille mukana kulkeneille! Nähdään taas huuppailujen parissa! 

#vuosipäivä #hoopers #hooperssuomi

Kuva Valokuvaus Viirukka